Externe toernooien

Toernooien in de omgeving
Voor spelers die er een uitdaging in zien bestaat er de mogelijkheid, om buiten onze vereniging om, de krachten te meten met andere mensen d.m.v. individuele inschrijving.

Dit gaat dan in de vorm van een toernooi. Er zijn toernooien waar alle spelsoorten worden aangeboden. Zo kan je je inschrijven in:

  • Dames en Heren singles.
  • Dames en Herendubbel.
  • Mixed dubbel.

Maar er zijn ook toernooivormen waar alleen de Dames en Herendubbel én Mixed dubbel worden aangeboden. De speelsterkte van een persoon bepaalt in welke categorie je kan inschrijven.
Sommige toernooien die via Badminton Nederland worden georganiseerd hanteren meestal de speelsterktes variërend met de volgende sterktes; 1 t/m 9. Waarbij 1 dan staat voor Eredivisie niveau en 9 voor relatief sterk recreatief niveau.

Andere bonden zoals bijvoorbeeld de Helmondse Badminton Bond en de Bossche Badminton Federatie hanteren vaak: A – B – C – D-categorie. Waarbij dan A bijvoorbeeld de sterkste spelers zijn uit de Dorpencompetitie en de D-categorie de spelers uit de laagste categorie.

De toernooidagen zijn vaak op een zaterdag of een zondag. Beginnen meestal om 9.00 uur en de finales worden op het einde van de middag gespeeld. Meestal speel je in een poule zodat je zeker 2 of meer wedstrijden kan spelen. In een enkel geval duurt een (groot) toernooi 2 dagen.

Op dit moment kan je je inschrijven via Toernooi.nl voor de volgende toernooien. Op deze website staan alle toernooien die via Badminton Nederland worden georganiseerd. Maar iedere vereniging die graag wil dat hun toernooi goed bezocht gaat worden, kan hier zijn eigen toernooi publiceren.

26 Februari, zondag, in Helmond, Miecon Toernooi.

11 Maart, zaterdag, Stuban toernooi in Nijmegen.

25 Maart, zaterdag, Mariken toernooi in Nijmegen

2 April, zondag, zie ook aanplakbiljet in de sporthal, Gendt.

16 April, zondag Wijchen.

 

Indien je meer informatie wil hebben, kan ik je helpen.

Groeten Geert Lenssen