Jeugd

Welkom bij de jeugdafdeling van BC Mill,

Jij kent vast en zeker de sport badminton. Waarschijnlijk heb je het zelf al ooit gespeeld op de camping? Mooi, dan weet je ook dat je gemakkelijk een shuttle-tje kunt slaan. Je kunt dus al direct bij onze club aan de gang. Maar…….. wist je ook dat:

–          de shuttle een snelheid kan halen van 400 km/h.

–          badminton in de top 3 staat van intensiefste sporten.

–          een badmintonspeler soms wel meer dan 6 km aflegt in één wedstrijd.

–          campingbadminton óók nog steeds heel leuk kan zijn!

De jeugdafdeling van BC Mill is opgericht in 2003 en bestaat dus al vele jaren. Bij ons gaat het om de sfeer. Die is belangrijker dan goed kunnen badmintonnen. Natuurlijk geven wij ook training, omdat we weten dat de sport daardoor nóg leuker wordt. Daarom hebben we ook veel vrijwilligers die ons meehelpen met het geven van training. Zo kunnen we iedereen voldoende aandacht geven. En het laatste kwartiertje is het tijd voor een potje “rondom-de-tafel”, met z’n allen.

Naast de training organiseren we nog veel andere activiteiten. Zo is er een kind-ouder toernooi, waarbij de kinderen samen met hun ouders tegen andere koppels spelen. Er is een Sinterklaastoernooi waarbij chocolademunten kunnen worden verdiend. Ook is er een Oliebollentoernooi met veel gekke badmintonspelletjes. In de tweede helft van het seizoen wordt een clubtoernooi georganiseerd, waarbij een hele morgen allerlei onderlinge wedstrijden worden gespeeld. Tenslotte worden er nog enkele introducée dagen gehouden en aan het einde van het seizoen is er nog een speciale activiteit.

Naast deze activiteiten nemen we ook deel aan de dorpencompetitie voor de jeugd. Dit is een competitie georganiseerd door verenigingen uit onze regio, om zo de jeugd een extra uitdaging te geven: wedstrijden spelen tegen onbekende tegenstanders. Er zijn poules voor alle leeftijden en niveaus, dus ook voor jou!

Kortom, genoeg activiteiten en afwisseling om er een leuk badmintonseizoen van te maken.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden.

Ben jij 7 jaar of ouder en op zoek naar een mooie sport, dan mag je gerust een keer meespelen op de vrijdagavond van 18:00-19:00. Als jij zorgt voor sportschoenen, zorgen wij voor een racket en een leuke avond. Ook kun je ons uiteraard vinden via Sjors Sportief waar je je elk jaar weer voor kunt aanmelden.

Oh ja, goed onthouden voor je vader en moeder “de contributie is echt héél laag en alle activiteiten zijn inbegrepen”.

We zien je graag een keer bij onze club,

De jeugdcommissie