Grandioze afsluiting Badminton Dorpencompetitie

Gedurende de afgelopen 7 maanden werd in het Land van Cuijk en omstreken de zgn. ‘Dorpencompetitie badminton’ gespeeld. Een recreatieve badmintoncompetitie tussen recreanten van 10 badminton verenigingen. Afgelopen zondag 24 maart werd in sporthal “de Looierij’ deze regionale competitie afgesloten met het zgn. Dorpentoernooi Badminton.

Voor de uiteindelijk 70 deelnemers was het een gelegenheid om elkaar nog eens tegen te komen, revanche te nemen en sportief uit te dagen. Natuurlijk werd er ook nagepraat over al die wedstrijden, die op doordeweekse avonden in de verschillende Dorpen gespeeld zijn.

De gemengd dubbel koppels waren ingedeeld in 5 poules en uiteindelijk werden er 222 badmintonwedstrijden gespeeld met een recreatief hoog niveau.

Bij veel wedstrijden was een derde set nodig om de uiteindelijke winnaar vast te stellen, waaruit blijkt dat de deelnemers goed aan elkaar gewaagd waren.

Na afloop van het toernooi werden om ca 16.30 uur eerst de poulewinnaars van de competitie zelf gefeliciteerd en kreeg het betreffende team een kraslot uitgereikt.

Vervolgens werd de uitslag van het Dorpentoernooi bekend gemaakt. In iedere poule waren er eerste, tweede en derde prijzen en voor iedere deelnemer een speciale badminton sleutelhanger. Na nog een gezellig samenzijn in de kantine ging een ieder moe, maar voldaan naar huis. De spierpijn zal de komende dagen wel komen.

Einduitslag Dorpentoernooi 2024

Poule A

1e Elja van de Broek en Corné Timmers Uden

2e Lisa van der Linden en Marton de Klein Mill

3e Mijntje Mirande en Pascal Michels Uden

Poule B

1e Elles Tonnissen en Rob Philipsen Boxmeer

2e Janske Cooijmans en Roy de Graaf Uden

3e Madelon van de Weem en Jos Brands Boxmeer/Cuijk

Poule C

1e Anouk Hendriks en Martjn Wolswijk Boxmeer

2e Willeke Vriens en Willem Putman Uden

3e Marja Timmers en Peter Schoenmakers Uden

Poule D

1e Daantje van de Waal en Frank van de Heijden Volkel

2e Wilma van Oosterlaken en Hans de Vries Cuijk

3e Conny van de Brand en Joey Voesten Boxmeer

Poule E

1e Hera Gerrits en Tini Holleman Mill

2e Gwen van de Brand en Casper Schets Mill

3e Annemie en Marius Kampert Mill