Over ons

De Badmintonclub in Mill (BC Mill) is in 1980 opgericht en groeide snel uit tot een volwaardige en volwassen vereniging. Na de start in respectievelijk de sporthal in Volkel en Wanroij verhuisde BC Mill naar de net opgeleverde en dus spiksplinternieuwe sporthal ‘de Looierij’ in Mill. Tot op de dag van vandaag is ‘de Looierij’ onze thuishaven.

Tijdens het seizoen, dat van eind augustus tot eind juli loopt, spelen we elke maandagavond van 20.00- 23.00 uur. Je kunt komen en gaan wanneer je maar wilt. Dus ook minder dan 3 uur spelen is mogelijk. Voor de liefhebbers is er nog een derde helft in de kantine van de sporthal, in Patrick’s Bar.

We hebben 10 banen tot onze beschikking en kunnen dus met maximaal 40 personen tegelijk spelen. Stilzitten is er niet bij.

We zijn een recreanten vereniging en niet aangesloten bij de federatie van Badminton Nederland. Mede daardoor is de contributie slechts € 90,00 per jaar. Dat betekent met 45 speelavonden € 2,00 per avond.

Naast ‘vrij spelen’ is er een interne dubbel- en enkelcompetitie en worden er diverse toernooien georganiseerd. Deelname is vrijblijvend, maar uit de bijna 100% deelname blijkt het inspirerend enthousiasme.

BC Mill doet ook mee met  de regionale dorpencompetitie, waaraan naast BC Mill ca. 10 badmintonverenigingen uit omliggende dorpen deelnemen.

Ons clubtoernooi wordt gespeeld op een zondag in februari. Na een vermoeiende dag is dan de nieuwe clubkampioen bekend. Een prachtige dag!

We beschikken over een officieel gediplomeerde trainer, die aan nieuwe leden de beginselen bijbrengt en aan bestaande leden de finesses van het spel.